Kukkalaatikko-kakku


Jo useampi kuukausi sitten tähän taloon hankittiin Ulla Svenskin Unelmakakut-kirja. Ihastuin ensisilmäyksellä tähän kakkuun, ja olihan se pakko kokeilla itse. :) Pursottamisessa en ole mikään mestari, mutta toipa tämä hyvää harjoitusta, vaikka jälki ei maailman paras ollutkaan. Tämä oli kuitenkin tosi hyvää kakkua! Oma kakkuni oli melko matala, joten kuorrutusta ei mennyt niin paljoa kuin valmistin sitä. Jos sitä jää yli, voi kuorrutusta käyttää vaikka pienempiin leivoksiin. (kuorrutus kovettaa kuitenkin tosi nopeaa, joten se kannattaa käyttää mahdollisimman pian)

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Appelsiinivaahtotäyte:
3 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinista puristettua mehua

Kuorrutus:
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
500 g tomusokeria
200 g suolatonta voita
150 g tummaa suklaata

Koristelu:
Marsipaanikukkia ja -lehtiä

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille ja paista 225 'C noin 8-10 minuuttia. Leikkaa pohjasta kolme suorakaiteen muotoista palaa.
Valmista täyte: vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto ja sokerit. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liota kuumennettuun appelsiinimehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 25 cm x 11 cm) kelmulla ja laita kakkupohja alimmaiseksi. Kostuta. (kostutukseen käy vaaleat nesteet, kuten sokerivesi, vaaleat mehut tai limukat, kuten sprite) Laita puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta. Lisää loput täytteestä ja laita viimeinen kakkupohja päälle. Kostuta, laita kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku seuraavana päivänä ja aseta tarjoilualustalle niin, että kakun kapeampi puoli on alaspäin.
Valmista kuorrutus: vaahdota kerma ja lisää siihen kaakaojauhe. Peitä kakku kaakaokermavaahdolla. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi kuohkeaksi, lisää lopuksi sulatettu suklaa joukkoon hyvin sekoittaen.

Laita täyte pursotinpussiin, käytä pientä koripunostyllaa. Pursota ensin suora pystyviiva kakun laitaan. Pursota suoran pystyviivan päältä poikkiviivat, jätä tullan levyinen rako niiden väliin. Jatka koripunosta pursottamalla poikkiviivojen päähän taas pystyviiva. Jatka pursottamista aloittaen pystyviivojen välissä olevista tyhjistä aukoista. Jatka samalla tavalla, kunnes koripunos on valmis.

Valmista marsipaanista kukkia käyttäen päivänkakkaramuottia. Voit tehdä myös marsipaanilehtiä ja halutessasi esim. leppäkertun ja hämähäkin kiipeämään kakkua pitkin. Koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti