Runebergintortut

Perinteiset runebergintortut oli tänäkin vuonna tehtävä, ja tällä kertaa kokeilin Elämä makeaksi -blogin reseptiä. Himskatin hyviähän nämä olivat! Tässäpä vielä samainen ohje:

225 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1½ dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

tortun sisään: noin 50 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
kostutus: mantelilikööriä
koristelu: vadelmamarmeladia ja vesi- tomusokeriseosta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen kerman kanssa vuorotellen joukkoon. Pursota massaa torttuvuokaan 2/3 sen tilavuudesta, pursota vielä massan sisään vadelmamarmeladia.

Paista tortut uunin alatasolla 200 asteessa noin 15- 20 minuuttia, kumoa hiukan jäähtyneinä.
Kasta torttujen pinta halutessasi manteliliköörissä. Pursota torttujen päälle vadelmamarmeladia ja marmeladin ympärille vesi- tomusokeriseosta ympyrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti