Pehmeä juustokakku

Tein tämän juustokakun ihan vain piristämään viikonloppua, ja söin tätä aamupalaksi, kun kaipasin hemmottelua ennen lauantain koulupäivää. Tämä herkullinen ohje on peräisin Ullanunelmista.

Pohja:
150 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl vettä

Täyte:
400 g philadelphia-juustoa
200 g maitorahkaa
2 dl vaahdotettua kermaa
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kananmuna, ja lopuksi vesi. Taputtele taikina irtopohjaiseen vuokaan aina yläreunaan asti. Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään. Paista 175'C asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kakku on valmiina tutisevaa keskeltä, mutta hyytyy kylmässä. Anna vetäytyä ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.

1 kommentti: