Perjantai-illan pitsa


Pitsa on ehdottomasti yksi lemppariruoistani. Se nyt vain on niin hyvää, helppoa ja mmmmaukasta. Juuri sopivaa leffailtaan tai nautinnolliseen viikonlopun avaukseen. Tai ihan mihin vain. Tästä pohjasta saa pyöräytettyä 5-6 reilun kokoista pitsapohjaa.

3 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 ½ tl sokeria
noin 8 dl vehnäjauhoja tai durumjauhoja
3 rkl öljyä

tomaattipyrettä, ketsuppia, juustoa
täytteitä oman maun mukaan

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murskaa hiiva joukkoon. Sekoita mukaan suola, sokeri ja vehnäjauhot, loppuvaiheilla öljy. Lisää vielä vähän jauhoja, kunnes taikinasta muodotuu kimmoisa pallo. Anna kohota sillä välin, kun valmistelet täytteet.

Sekoita kaksi purkkia tomaattipyrettä ja saman verran ketsuppia kulhossa. Rouhi sekaan mustapippuria ja sekoita. Paloittele käyttämäsi kasvikset, ruskista tarvittaessa jauheliha ja mausta hyvin, ja kun kaikki on valmista, jaa taikina 5-6 osaan ja kaulitse kukin pyöreiksi pitsapohjiksi. Levitä tomaattisosetta pohjalle, ripottele sitten reilusti juustoa (mozzarella, feta sekä aura kannattaa laittaa vasta viimeisenä päällimmäiseksi) ja haluamasi täytteet. Paista uunissa 225'C 5-10 minuuttia, kunnes pitsa on valmis. Mausta pitsa oreganolla ja herkuttele!

Yllä olevan kuvan pitsa sisältää omaan makuuni kaikkea herkullista: jauhelihaa, tonnikalaa, paprikaa, ananasta, punasipulia ja mozzarellaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti